söndag 11 februari 2018

ÄNTLIGEN HELG FÖR MIG MED


Vackra fredagsblommor kom med bud från Interflora (samarbete) här när jag sov i fredags. Älskar fina fredagsbuketter och den här med vita anemoner, tulpaner och ranunkel passade mig perfekt. Önskar mig många fina blommor och buketter denna vår. Allt från tulpaner i alla olika former till magnoliga grenar och mina favoriter pionerna. Blommor gör alltid hemmet så mycket mer hemtrevligt. Tänk när man kommer hem på fredagen, det är nystädat och doftar gott. Blommor på bordet och så en massa tända ljus och så lagar man god mat. Älskar den fredagskänslan!

Hej fina ni!


Nu har jag sovit igen en massa timmar jag missat, så trött idag för första gången på länge. Har ju haft lite sömnproblem ett tag eller just det att jag igen kunnat sova, men idag har jag sovit. Jag har nog sovit nästan tio timmar i ett sträck ha ha. Ops men så skönt! Igår hann jag knapp sova då jag gick upp tidigt då Emma skulle iväg på en sån där träningstävling - Clear Round. Det har nämligen varit några intensiva dagar för henne och hästen, de har tränat och tränat lite till och igår fick de visa upp sig. Skönt att få ha sin tränare med på framridningen och vi gör ju mest detta för att hästen ska vänja sig:) I fredags så tränade Emma även för en ny tränare som hon inte tränat för innan - en med lite högre utbildning som tränare och det var så nyttigt. Vi kommer nog försöka hänga på där en gång i månaden och komplettera Traudi Björling med vår Nina. Många nya insikter och det är så sjukt kul att någon som inte sett varken hästen eller Emma innan kan läsa av dom på några minuter. Fortfarande så är ju hästen svår, avlad för tävling (och kanske inte för 15-åringar) men det är också så positivt att få höra att detta kommer bli så bra att hon är fint byggd att hon har härliga gångarter och att framåtbjudningen och inställningen hos henne är rätt! Att de som säger det är dom som kan och att det är en väldigt fin häst för framtiden, men att hennes känslighet gör det just nu lite besvärligt. Så tålamod, tålamod och en massa jobb - men det vet vi ju om och jobbar  h e l a  tiden oss framåt även. Kul även att få beröm att hästen är fin i hull (lite mager än dock, eller mager och mager slank är nog mer rätt) och muskler, det blir även ett kvitto för oss att vi gör rätt:)Nog om hästen nu;)


Hur har ni det? Mår ni fint? Här idag dalar några snöflingor ner. Det är kallt, tjejerna är iväg på sina håll (Alice hos kompis och Emma är på Cliniq med Birthe Vogelius med sina kompisar om spänst och harmoni som handlar om sits och balans). Så här är det lugnt, jag ska köra lite tvättrace, städa av lite och fixa inför veckan. Mycket logistik blir det även om man bara har två barn. Hit och dit ska man fara, packa inför träningar och gymnastiklektioner fixa matlådor och alla diverse papper som ska skrivas på. Skönt med en dag att fixa då helt enkelt.Vi får hoppas vi hinner ses i veckan, jag jobbar som vanligt the nightshift. Men vi hinner nog ses lite mellan där;)
KRAM


3 kommentarer:

Anonym sa...

Har flyttat mig från ossoffan till sängen för att kolla in younger. Tittar du på riviera? Annars är det ett tips, spänning och hög glamourfactor. Tror du skulle gilla den! /E

Anonym sa...

Blir lite nyfiken på dottern som har hästen... mycket tid i stall och träningar mm - HUR hinner hon med skolan och allt studerande? Går hon inte på högstadie? Bara nyfiken..... min dotter skulle aldrig hinna lägga så mycket tid på någon aktivitet. Men det kanske är så att hon har lätt för sig och lyckas bra med betyg ändå. :-)
Malin E

MITT VITA HUS sa...

E: Tack för tips:)

Malin E: Jo hon går sista terminen på högstadiet och 9:an. Jag tycker det är bra med en aktivitet och sen får man väl se lite till vad man har för barn. Emma har väldigt lätt för sig, ibland så blir hon lite lat för hon har så lätt. Hon kommer definitivt inte gå ut med några A betyg men ej heller de sämsta. Jag vet själv hur skoltrött jag var i den åldern och hur mitt liv såg ut, så glad att hon har en häst att lägga tid på och jag har sagt att det som kommer längst ner på listan är killen och kompisar och skolan no 1. Så hon får prioritera nu eftersom hon mest av allt i livet vill ha en häst. Sen får hon ju ledigt ibland från hästen, då tar jag henne helt själv och mockat fixar mat och longerar eller promenerar.

Kram

M