tisdag 3 oktober 2017

RECEPT - MINA TEKAKOR












ca 12 -15 st




1 pkt Torrjäst

5 dl Eko-mjölk

100 g Ekologiskt Smör 

1 msk Flytande Honung

1 tsk Salt

Ca 10-12 dl Vetemjöl Special





Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmt. Häll över mjölkblandningen över jästen tills den löses upp. Tillsätt honung och salt och slutligen mjölet. Obs mjölet får det inte bli för mycket av. Jag brukar alltid hålla min deg lite åt det kladdigare hållet! Låt nu jäsa i bunken under handduk, jag jäser alltid lång tid på ett ställe som är varmt. Ungefär 1 timme eller mer. Baka sedan ut. Jag gör runda bollar av delgen som jag delat jämt, sedan plattar jag ut dom till platta runda tekakeformade på en plåt. Låt jäsa nu igen under en handduk, ca 30 min minst. Nagga med en gaffel upptill så det ser snyggt ut. Grädda sedan i hög värme, ca 225-250 gaser tills gyllene. Busenkelt!




KRAM










1 kommentar:

Stina sa...

Tack! Måste testas :)